Merhaba Çocuklar,

Biz kiliseye giden kişiler olarak bazı sözcükler kullanıyoruz. Onlardan biri ‘kutsal’ kelimesidir. Tanrı’mızın kutsal olduğunu biliyoruz. Kutsal Kitap’ta Melekler bunu duyurmuştur (Yeşaya 6.bölüm) ve Davut’ta  mezmurunda bunu kutlamıştır (Mezmur 99). Peki bu sözcüğün anlamı nedir?

Kutsal sözcüğünün anlamı: ayırt edilmiş, kötülükten uzak olan, temiz veya pak, vs.

Kutsal Kitap’ın 1.Petrus kısmının 1.bölümü, 15-16. ayetlerine göre ‘kutsal olmalıyız çünkü kendisi kutsaldır’ ve İbraniler 12:14’e göre kutsallığımız yoksa, cennette olamayız.

Kutsal mıyız? 1.Korintliler kitabı 1:30’a bakalım:  ‘Ama siz Tanrı sayesinde Mesih İsa’dasınız. O bizim için tanrısal bilgelik, doğruluk, kutsallık ve kurtuluş oldu.’

Bu ayete göre hem kutsalız, hem de kurtulmuşuz, doğruyuz ve bilgeyiz. Sırf Mesih’e ait olduğumuz, başka deyişle O’na güvendiğimiz için!!

Peki madem kutsalız o zaman nasıl davranmalıyız? Cevabı çok kolay: Kutsal! Çok derin ve zor anlaşılır bir kavram değildir. Tanrı nasıl davranıyorsa, biz de öyle olmalıyız.

Kutsallık Tanrı’yı ‘Tanrı’ yapar. Kendisini başka varlıklardan ayırt eder. Biz de, O’na ait olduğumuz için O’na benzer bir hayatımız olmalıdır.

Paklık konusunda (1.Selanikliler 4:1-8) ve bütün ilişkilerimizde (Levililer 19.bölüm) hıristiyanlar olarakTanrı’nın farkını göstermemiz lazım. Kutsal olmaya devam etmemiz, hem de büyümemiz lazım. Bu kutsallık, bu fark, bu Tanrı’ya benzerliği veya Tanrı’ya atfedilmeyi daha görünür şekilde yapmamız gerekir.

Biz yaşadığımız dünyada fark yaratmak istiyoruz!!! FARKLI olalım ki, Tanrı bizim farkımızı kullanarak ‘fark yaratsın.’

İyi haftalar…

Bizi takip edin: