1. En önemli şey bu zamanı nasıl yaptığınız değil, yaptığınız önemlidir.
  2. Aile Kutsal Kitap okuma/dua zamanınız basit olsun, özellikle başlangıçta.Çocukların aklını ve yüreğini işleyen odaklı 5 dakika, alakasız ve dağınık 20 dakikadan çok daha iyidir.
  3. Aile Kutsal Kitap okuma/dua zamanı sadece bilgi edinmek için değil, alışkanlıkları kurmak ve öncelikleri tasvir etmek içindir, onlarla ilgilidir.
  4. Aile Kutsal Kitap okuma/dua zamanının temeli basittir:okuma ve dua etme. Daha doğrusu: okuma, öğretme ve dua etme.
  5. Aile Kutsal Kitap okuma/dua zamanının eğlenceli olması gerekmiyor, ama sıkıcı olmasın.Çocuklarla iletişim kurmaya odaklanın, sadece eğlenceye ya da bilgi aktarmaya değil. 
  6. Aile Kutsal Kitap okuma/dua zamanının yararı sadece birlikte bilgi edinmek değil, aile olarak Tanrı ile ilişkiyi yürütmektir.
  7. Çocukların sıkıldığını fark ederseniz üzülmeyin.Kısa vadeye değil, uzun vadeye bakın ve çocukların çocuk gibi davranmalarını bekleyin. 
  8. Başkalarından gelen farklı öğütlere de kulak verin.Onların başarılarından hem de başarısızlıklarından öğrenin. 
  9. Tanrı’nın aile Kutsal Kitap okuma/dua zamanı aracılığıyla ailede çalışmasını bekleyin, ama belli bir şekilde çalışmasını talep etmeyin.
  10. Babalar, aile Kutsal Kitap okuma/dua zamanının sorumlusu sizsiniz, öyle davranın.Ailenizi Tanrı’nın sözüne götürerek ve duada öncülük ederek ailenin önderi olun.

https://www.challies.com/resources/10-ideas-and-10-tips-for-family-devotions-in-2019/

Bizi takip edin: